Premiér Babiš o pokroku v očkování: Poděkoval lidem, připomněl nové registrace!

Andrej Babiš jako první podstoupil očkování proti koronaviru.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. května 2021 12:20

Koronavirus je v Česku v posledních týdnech na ústupu, velkou roli v tom hraje očkování proti nemoci covid-19. Již za pár hodin se budou moci přihlásit další lidé. Jaké jsou prozatímní výsledky očkovací kampaně?

Premiér Andrej Babiš (ANO), který sám sebe opakovaně označil za koordinátora očkování, se v neděli dopoledne pochlubil některými statistikami kolem vakcinace na svém twitterovém profilu.

Podle dat zveřejněných předsedou vlády již první dávku dostaly více než tři miliony lidí, přes 1,1 milionu z nich má za sebou kompletní očkování oběma dávkami.

3.030.967 lidí naočkovaných aspoň jednou dávkou. 1.130.893 lidí už naočkováno oběma. Vykázaných 4.110.171 dávek. A dnes o půlnoci otvíráme věkovou skupinu 40 plus. Děkuju vám všem, kdo jste se zaregistrovali, nebo jste už naočkovaní 🇨🇿

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) May 16, 2021

Babiš také připomněl, že za několik hodin se otevřou registrace dalším lidem. "Dnes o půlnoci otvíráme věkovou skupinu 40 plus. Děkuju vám všem, kdo jste se zaregistrovali, nebo jste už naočkovaní," vzkázal.

Podle dřívějších vyjádření členů kabinetu by mělo jít o poslední dílčí snížení věkové hranice pro registraci k očkování. Nejpozději od začátku června by měly mít možnost se přihlásit všechny osoby starší 16 let. 

Témata: očkování Andrej Babiš Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)