Školačky v Kutné Hoře začaly kolabovat. Psycholožka s nimi řešila špatné vztahy ve třídě

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

26. dubna 2024 8:38

Neobvyklý incident se ve čtvrtek dopoledne stal na SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Do školy museli přijet záchranáři kvůli kolapsu několika žákyň během intervence školní psycholožky ohledně špatných vztahů ve třídě. 

Podle školy probíhal ve čtvrtek v rámci pravidelných preventivních programů ve třídě o 22 žácích blok, který byl zaměřen na vztahy žáků ve třídě. Stěžovali si totiž na špatné vztahy v kolektivu. Blok vedla školní psycholožka za přítomnosti třídní učitelky. "Jedna dívka se při sebereflexi rozplakala, k ní se přidaly další žákyně. U některých potom nastaly kolapsové stavy," popsal ředitel školy na jejím webu.

Škola raději přivolala záchrannou službu, dorazili i policisté. Žáci zůstali s vyučujícími v době velké přestávky v učebnách hlavní budovy. K obnovení plnohodnotné výuky došlo v 10:45. Žákům dané třídy bylo na doporučení zdravotníků zrušeno další čtvrteční vyučování. 

Zásah na škole potvrdila středočeská záchranná služba. Mluvčí záchranářů Monika Nováková pro server novinky.cz uvedla, že v péči bylo celkem šest rozrušených dívek kvůli hyperventilaci. Policie dodala, že se případem dále nezabývá. 

Témata: Záchranná služba Školství středočeský kraj