104 let unikala před zákonem! Policie si pro ni došla do domova důchodců!

Policie Velké Británie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. března 2019 12:32

Ve Velké Británii došlo k neuvěřitelnému případu zatýkání, který policisté ještě nezažili. Podle deníku Daily Mail si do domova důchodců došli pro 104letou ženu, která nakonec krátce skončila i v cele předběžného zadržení na služebně. Co se stalo?

104 letá Anne Brokenbrowová toho zažila opravdu hodně, mimo jiné obě světové války. Na stará kolena ale projevila neobvyklé přání, nikdy totiž nepřekročila zákon. Ve středu se konečně dočkala zatčení, přímo do domova důchodců, kde přebývá, si pro ni přijela trojice policistů.

Strážníci si celou událost náležitě užívali, vše probíhalo ve svátečním duchu. Nešlo totiž o reálné zatčení, protože stařenka nic protizákonného neprovedla. Přání nechat se zatknout vyslovila v rámci projektu Wishing Washing Line, který se podobá tuzemské iniciativě Ježíškova vnoučata, v níž lidé plní seniorům jejich přání.

„Přála bych si být zatčená. Je mi 104 a nikdy jsem nebyla na špatné straně zákona,“ napsala Anne v přání, které neuniklo pozornosti místních policistů. Po domluvě se zaměstnanci si pro starou paní přišli a nasadili jí pouta. Poté ji odvezli na služebnu a ukázali ji celu, kterou si také přála navštívit.

Oproti opravdovým pachatelům si Anne zadržení užila. „Bylo to velice milé setkání. A byl to den plný událostí. Všichni na mě byli moc milí,“ uvedla Anne, která se celý svůj život živila jako sekretářka v továrně na marmeládu. V domově jí navštěvuje vnučka Sasha, protože dcera Anne už zemřela.

Policisté prozradili, že celou akci brali velice zodpovědně. „Bylo to poprvé, co jsme někoho zatýkali v domově s pečovatelskou službou,“ přiznal policista Rob Cole. Ač si to přála, byla Anne nakonec z příchodu policie překvapená. Trpí totiž demencí a na své přání zapomněla. Naštěstí si včas rozpomněla.

Témata: krimi Policie Velká Británie důchodci