Tereza H. je z toho venku? Objevil se záhadný vzkaz, všechno může změnit!

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. května 2018 14:03

Češka Tereza H. obviněná z pašování drog může být v Pákistánu odsouzena až na 14 let. Podle všeho by nejpozději příští rok už mohla být doma. Dokládá to záhadný vzkaz jedné její kamarádky.

Michaela J., která se s Terezou zná ze Švýcarska, kde měly dívky pracovat jako společnice, na svém Instagramu zavzpomínala na společnou dovolenou. "Přesně před rokem jsme jely na dovču do Itálie. Ty vo*e, to byla jedna velká party, já nechápu doteď," napsala podle Blesku.

Následně připsala, že už příští rok pojedou někam znovu. "Ne, já jen, až se budeš dívat na Instagram, tak ať mi neřekneš, že už nejsem kamojda, že jsem si nevzpomněla. Tak letos jsme to nestihly už, tak další rok pojedeme znova... kam teď?"

Jak je ale možné, že by si mohly plánovat dovolenou, když nikdo neví, jak soud v Pákistánu dopadne? Podle všeho Michaela totiž ví víc, než ostatní. V komentářích totiž reagovala na poznámky lidí, kteří podotýkali, že Tereza se zřejmě dlouho nikam nepodívá.

"A já VÍM, že dřív než si všichni MYSLÍTE," uvedla v reakci na to, kdy ji pustí z vězení. "Pojedou spolu určitě už brzo. Musela bys vědět, jak to doopravdy je," dodala další Terezina kamarádka.

Mohou dívky vědět opravdu víc? Může se Tereza dostat na svobodu bez trestu? Nebo je vše jinak, než se dosud zdálo?

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady se zásilkou heroinu.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Tereze tak podle všeho hrozí maximálně 14 let ve vězení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu