Robert Záruba a Ku-klux-klan: Komentátor rozbouřil vody internetu, dočkal se i zastání!

Robert Záruba, český sportovní komentátor.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. února 2022 13:18 | Aktualizováno: 12. února 2022 21:44

Sportovní komentátor Robert Záruba rozbouřil vody internetu, když se během utkání proti Švýcarsku pokusil o vtípek vycházející ze jmen českých hokejistů. Dočkal se za to jak kritiky, tak zastání.

"Nejrychleji našel kotouč Lukáš Klok. Náš Ku-klux-klan, tedy dvojice Klok-Knot, už může vystřídat," řekl Záruba v osmé minutě utkání národního týmu proti Švýcarsku. Následně si ale uvědomil svá slova a dodal: "Ne, to berte prosím s rezervou."

Tak jsem po dlouhý zapnul hokej na @sportCT a jsme naprosto spokojen! Nejdřív strážce morálky Záruba označí českou hráčskou formaci za ku klux klan, protože jejich příjmení začínají na K a je to haha bžunda a následně to ještě před koncem první třetiny přepnou na biatlon. 🤷🏼‍♂️

— Martin (@kenny_cz) February 11, 2022

Řada fanoušků hokeje to tak ale nevzala. Na internetu se objevila kritika, která Zárubu za jeho pokus o vtip odsuzuje. Na jednu stranu es tomu nelze divit, Ku-klux-klan byla a militantní rasistická organizace, jejíž členové prosazovali rasovou segregaci, antisemitismus a dopouštěli se řady útoků a vražd.

"Nejrychleji našel kotouč Lukáš Klok. A náš Ku-klux-klan, tedy dvojice Klok - Knot už může vystřídat." - Robert Záruba (@robertzaruba)Ty vole jako vážně? 🤦‍♂️

— gooner vteco (@GoonerVteco) February 11, 2022

Na druhou stranu si ale moderátor uvědomil svůj omyl a opravil se. Což kvitují především fanoušci hokeje. "Tak chtěl udělat vtip a neuvědomil si souvislosti," hodnotí na facebooku ve skupině "Fanoušci českého hokeje" jeden z diskutujících.

"Děláte z toho strašnou aféru, nic se nestalo, a kdo zná Roberta, ví, že to musí vzít v nadsázce, ještě to říkal," uvedl další. "Tohle snad vůbec nevadí, šlo slovně o 2-K v improvizaci. Nebylo to myšleno zle v rámci sekty," zastal se moderátora další fanoušek.

Témata: hokej Robert Záruba