Jiří Ovčáček jako mluvčí? Už je to s ním neúnosné, konstatují odborníci!

Jiří Ovčáček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. října 2021 10:31

Ostře sledované je v posledních dnech dění na Pražském hradě, respektive v okolí zdravotně indisponovaného prezidenta Miloše Zemana. Kritice je podrobován i hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Proti práci mluvčího prezidenta republiky se vymezilo přes 1000 lidí z oboru PR, kteří se připojili k otevřenému dopisu Asociace public relations. APRA v něm popisuje, co všechno je mu možné z profesního hlediska vytknout. 

"Podle nás je setrvání Jiřího Ovčáčka ve veřejně placené roli zcela neúnosné a podle počtu připojených podpisů je evidentní, že i ostatní profesionálové na komunikaci a PR považují jeho působení v roli tiskového mluvčího prezidenta republiky jako neprofesionální, neetické a dehonestující obor PR," uvedl předseda výkonné rady APRA Patrik Schober.

Ovčáček dle asociace mimo jiné nekomunikuje pravdivě a transparentně, také u něj například bývá těžké rozlišit názor prezidenta od jeho vlastního. Kritice bylo podrobeno i jeho chování na sociálních sítích. 

"Mým nadřízeným je prezident republiky, ne kolektiv pracujících, který podepisuje odsuzující petice. Až z toho mrazí v zádech, to je závan temné minulosti," řekl Ovčáček k dopisu agentuře ČTK a dodal, že odmítá na Pražském hradě dělat PR.

Témata: Jiří Ovčáček Pražský Hrad