Návrat dětí do škol doprovodila tragédie! Dívka vypadla z okna a zemřela!

Škola, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. listopadu 2020 15:35

Další děti se dnes vrátili do škol, žáci jedné z kladenských škol se stali svědky tragédie. Mladistvá dívka tam vypadla z okna a zemřela, pomoci už jí nedokázali ani přivolaní záchranáři.

V pondělí začal nový týden, což mimo jiné znamenalo, že se k prezenční výuce přímo v budovách škol vrátili další žáci, kteří se v uplynulém období učili kvůli koronaviru z domova. Jejich návrat bohužel zastínila smutná zpráva.

Při pádu z okna školy v Moskevské ulici ve středočeském Kladně dnes ráno zemřela mladistvá dívka. Příčinu a okolnosti neštěstí vyšetřují policisté, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Nováková.

Záchranné složky na místo vyjížděly po 7:00. „Vzhledem k citlivosti případu nebudeme sdělovat další podrobnosti ani věk dívky,“ uvedla mluvčí. Na místě zasahovala i záchranná služba. Přes veškerou snahu záchranářů dívka svým zraněním na místě podlehla, uvedla mluvčí Petra Effenbergerová.

Do lavic se dnes po několika týdnech výuky na dálku vrátila většina žáků základních škol. Prezenční vyučování začalo také pro část dětí z víceletých gymnázií. Návrat do škol neprovázely větší komplikace, doma kvůli strachu z epidemie mnoho žáků nezůstalo.

Témata: Policie ČR děti středočeský kraj Školství