Těhotné ženě diagnostikovali rakovinu v terminálním stádiu! Její manžel posílá do světa srdceryvnou prosbu!

Leanne Barrettová a její rodina 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. listopadu 2018 12:10

Lékaři jednatřicetileté Britce Leanne Barretové z Derby diagnostikovali rakovinou plic, když byla těhotná. Její rodina teď vybírá peníze na prodloužení léčby. Její manžel poskytl médiím srdceryvnou zpověď, ve které tvrdí, že jeho malé děti „nejsou připraveny ztratit svou maminku“.

Ženě Jamieho Barretta Leanne byla v říjnu diagnostikována rakovina plic ve čtvrtém stádiu. Útvar o velikosti hrášku se podle lékařů rozrostl a stala se z něj pěticentimetrová masa na levém plíci.

Leanne byla v tu dobu těhotná a tak lékaři rozhodli, že jí podají růstové hormony, aby se dítě mohlo narodit co dřív. Nakonec se chlapec narodil o 11 týdnů dříve. Rodina se teď snaží posbírat finanční prostředky na prodloužení léčby.

„Nejsem připraven ztratit svou ženu a mé děti nejsou připraveny ztratit maminku, vysvětluje pětatřicetiletý Jamie, kterého cituje deník The Mirror. .

Když se Leanne dozvěděla diagnózu, rozhodla se navzdory nebezpečí pokračovat v těhotenství. Musela ale podstoupit řadu bolestivých vyšetření a procedur. Lékaři Leanne samozřejmě nabídli možnost potratu, to ale žena odmítla.

Lékaři ale byli nuceni vyvolat porod dříve, protože Leanne potřebovala další léčbu Její syn, Beau Hudson Barrett, se narodil císařským řezem. Musel sice zůstat v inkubátoru, podle otce se mu ale vede dobře. „Každým dnem se zlepšuje. Tým zdravotníků byl naprosto brilantní," popisuje tatínek.

Jamie a Leane už mají doma čtyřletou dceru jménem India-Lily. „Snažíme se ji od toho všeho držet dál Ví, že její maminka je na tom špatně, ale myslí si, že je to jen tím těhotenstvím,“ prozradil Jamie.

Problémy začaly krátce po svatbě

Krátce po svatbě, která se uskutečnila v roce 2016, se podle Jamieho Leanne na nose objevil pupínek, který začal růst. Lékaři říkali, že je to pravděpodobně příznak autoimunitního onemocnění s názvem s a poslali ji na CT a rentgen. Další vyšetření hrudi ukázalo, že Leanne má zvětšené lymfatické uzliny, nalezené útvary ale byly nezhoubné. 

V červenci roku 2017 si Leanne začala stěžovat na bolesti na hrudi a potíže s dýcháním, právě v tu dobu jí lékaři našli půlcentimetrový útvar na plicích. Po návštěvě specialisty na léčbu plic byla Leanne diagnostikována rakoviny plic ve čtvrtém stádiu.

Lékaři chtěli zahájit potřebné procedury, některé zákroky ale mohly ohrozit její těhotenství a tak byla odhodlána dát svému nenarozenému dítěti co největší šanci. Dokonce podstoupila bolestivá vyšetření jen s minimem léků proti bolesti, aby se minimalizoval jejich účinek na nenarozené dítě.

Jenže po narození syna Leannina rakovina pokročila a rychle se rozšířila do jater, kostí a mozku. Jamie ale nechce boj vzdát a chce slyšet názory dalších odborníků. „Vím, že ne každý má možnost soukromé zdravotní péče, ale bojím se pomyslet, kde bychom byli, kdybychom měli druhý názor," vysvětluje. 

Rozhodl se, že založí internetovou kampaň, vybrané peníze chce dát nejen na léčbu své ženy, zároveň ale chce zvýšit povědomí o jejím případě. Doufá, že najde někoho, kdo by mohl pomoci. „Oba jsme tvrdě pracovali a žili jsme pohodlný život, ale teď už nepracujeme a potřebujeme tuto extra léčbu a zároveň chceme šířit povědomí o jejím příběhu. Doufejme, že je někde někdo, kdo by nám mohl pomoci,“ vysvětluje Jamie.

Sám byl překvapený, jaký úspěch jeho kampaň má. Za necelých 24 hodin byl překročen počáteční cíl ve výši 15 000 liber. Během několika málo dní více než 1000 lidí přispělo celkovou částkou 50 000 liber. „Nemůžeme těmto lidem dostatečně poděkovat," říká Jamie.

Peníze jsou určeny na financování přímé specializované léčby a dalších alternativních homeopatických léčeb, které by mohly Leanne prodloužit život. „Zahájili jsme nyní novou léčbu, Ano, chceme prodloužit její život, vzdorovat nepřízni osudu, každý den se za ni modlíme a zůstáváme pozitivní a doufáme, že to dokáže a porazí rakovinu,“ dodává.

Témata: Leanne Barrettová rakovina