Děti trpí kvůli nesmyslné válce: Zelenská sdílela příběhy těch, které přišly o život!

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2022 10:10

Válka na Ukrajině, která začala předminulý týden kvůli ruské agresi vůči suverénnímu státu, má i dětské oběti. Manželka ukrajinského prezidenta se rozhodla zveřejnit příběhy některých z nich.

Podle posledních údajů již na Ukrajině zemřelo přes 360 civilistů, mezi nimi 38 dětí. První dáma Olena Zelenská se na instagramu rozhodla prozradit, jak došlo ke smrti několika z nich.

Nejprve zmínila šestiletou Sofii, která byla společně s pouze rok a půl starým bratrem a dalšími třemi členy rodiny zastřelena v autě. 

Olena Zelenská sdílela fotografie zabitých dětí (pořadí odpovídá seřazení příběhů): Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Alise z města Ochtyrka ještě nebylo ani osm let, když společně s dědečkem, který se milovanou vnučku snažil chránit vlastním tělem, zemřela při ruském ostřelování. Při ostřelování hlavního města zemřela se svými rodiči a bratrem také Polina z Kyjeva. 

Čtrnáctiletého Arsenije zasáhl do hlavy úlomek střely. Možná mohl přežít, jenže lékaři se k němu kvůli pokračujícímu ostřelování nedokázali dostat. Chlapec vykrvácel. 

Médii již proběhl také příběh teprve osmnáctiměsíčního Kirilla, který byl těžce raněn raketovou palbou. Rodiče jej ještě zvládli odvézt do nemocnice v Mariupolu, ale lékaři už jeho život zachránit nedokázali.

Témata: válka na Ukrajině Olena Zelenská (Yelena Zelenskaya) děti Ukrajina