Farmáři zemřel pětimetrový krokodýl: To, co našel uvnitř zvířete, ho vyděsilo!

Majiteli zemřel pětimetrový krokodýl: Nález v žaludku predátora ho vyděsil 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

31. července 2019 19:53

Pořádný šok prožil majitel farmy John Lever z Austrálie. V žaludku téměř pětimetrového krokodýla, který zemřel, našel děsivou věc!

John Lever, majitel krokodýlí farmy ležící ve východní Austrálii, byl pořádně zmatený z věci, kterou našel v žaludku 4,7 metru dlouhého krokodýla mořského, který zahynul asi před měsícem po boji s jiným krokodýlem. Aby zjistil přesnou příčinu smrti krokodýla, otevřel jeho vnitřnosti. 

Uvnitř MJe, jak se mrtvému zvířeti na farmě říkalo, našel farmář kromě pořádné hromady kamenů také 10 centimetrů dlouhý kovový předmět. Po chvilce pátrání zjistil, že jde o ortopedickou kovovou destičku a šrouby, píše The Guardian.

Podle toho, co zjistil, jde o „starý model“, ale identifikační číslo bylo rozleptáno kvůli kyselému prostředí v žaludku zvířete. Podle něj mohlo jít o destičku použitou při operaci nějakého zvířete.

Ale pravděpodobnější je, že byla voperována lidskému pacientovi. „Mohlo to být v žaludku krokodýla 45 nebo i 50 let.“ vysvětluje Lever. „Myslíme si, že to patřilo člověku... Už nám řekli, že je to lidská ortopedická plotýnka švýcarské výroby," vysvětlil majitel farmy.

„Kosti tam ale nebyly žádné.“ dodal s tím, že ty se za dlouhou dobu pravděpodobně úplně rozložily. Se žádostí o další informace se obrátil na širokou veřejnost prostřednictvím sociálních sítí. Velmi by si totiž přál pomoci vyřešit případ zřejmě pohřešované osoby, které mohla destička patřit. Doufá, že díky tomu najde klid nejen on, ale i rodina zmizelého.

Lever, který koupil krokodýla před šesti lety od jiné farmy, prohlásil, že policie ještě není do případu zapojena, nález ale už vyvolal debaty na sociálních sítích i mezi lékaři. Farmu, kde žije 5000 krokodýlů, navštíví každý rok přibližně 30.000 turistů. Krokodýlů tam chovají i kvůli šupinám a kůži, z níž se vyrábějí různé kožené výrobky a ty se prodávají v Evropě. Navíc ve své restauraci podávají krokodýlí maso.

Témata: Krokodýli Austrálie