Český muzikál, co vznikl ráno na baru, slaví nevídaný úspěch! Bude se hrát v Koreji!

Josef Vojtek (zpěvák) 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. května 2019 13:30

Nevídaný úspěch zaznamenal populární český muzikál Mefisto. Korejští producenti na něj zakoupili práva a kromě Divadla Hybernia se tedy bude hrát i na „asijské Broadwayi“. Co na to říká jeho spoluautor Zdeněk Zelenka?

Za posledních 20 let se do zahraničí dostala jen asi desítka českých muzikálů. Dalším v řadě je Mefisto z produkce Divadla Hybernia, který zaujal korejské manažery. Ti na něj zakoupili práva a chytají jeho uvedení v Soulu, na které už se moc těší režisér a spoluautor muzikálu Zdeněk Zelenka.

„Hrají to jejich nejlepší a nejznámější muzikáloví herci a jsem opravdu moc zvědavý, jak budou zahrány role, které v české verzi hrají třeba Pepa Vojtek, Petr Ryšavý či Jan Kříž,“ říká Zelenka, na něhož vybraní herci působili přímo démonicky.

Režisér při té příležitosti zavzpomínal na to, jak Mefisto vlastně vznikal. „Nápad na tenhle muzikál jsem měl snad už před dvaceti lety, ale teprve v roce 2014 jsem v časných ranních hodinách v jednom baru u Staroměstského náměstí kývl na nabídku, abych napsal scénář muzikálu k 10. výročí otevření Divadla Hybernia,“ líčí Zelenka.

„Kdybych v tom baru nebyl, tak muzikál by nikdy nevznikl, Josef Vojtek by za něj nedostal Cenu Thálie a nehrál by se už 3 roky v Divadle Hybernia a neměl by teď premiéru v Koreji! To jsou ty osudové okamžiky, které život kolikráte nasměrují nečekaným směrem,“ připomněl úspěchy muzikálu.

Na „asijské Broadwayi“ se bude Mefisto hrát trochu jinak. Korejští tvůrci totiž mají při realizaci volné ruce a podle dostupných informací mají v plánu přesunout příběh z renesanční Florencie do jiné doby a na jiné místo. Zelenka a spol. jsou s tím však srozuměni a na korejskou interpretaci muzikálu jsou moc zvědaví.

Témata: muzikál Mefisto Zdeněk Zelenka (režisér) divadlo Hybernia muzikál