To se vysvětlí, soudruzi! ČT nasadila nový seriál, reakce jsou rozporuplné

Jan Cina v novém seriálu To se vysvětlí, soudruzi!.

Autor: Pavel Krejčí

4. března 2024 8:21

Televizní diváci mohli v neděli večer poprvé posoudit další letošní novinku z dílny České televize. Řeč je o původním seriálu To se vysvětlí, soudruzi, jehož startovní pozice není vůbec jednoduchá. Televize ho totiž nasadila po populárním Smyslu pro tumor. 

"Svět je plný záhad. A kde jsou záhady, tam musí zasáhnout vyšetřovatelé Ústavu paranormálních jevů," píše se v anotaci k novému seriálu, v němž excelují Jiří Macháček, Jan Cina, Anna Fialová nebo Leoš Noha. 

Původní seriál režiséra Matěje Chlupáčka bude mít celkem osm epizod. "Osm na první pohled těžko objasnitelných případů. Vliv paranormálních jevů zkoumá tým vědců a o racionální vysvětlení kuriózních případů naopak usilují agenti StB," uvedla ČT na sociální síti X.

Reakce diváků na sociálních sítích jsou zatím všelijaké. "Myslím, že na nedělní večer je to taková oddychovka," napsala jedna z divaček. "Měla jsem obavy, ale líbilo. Těšila jsem se na Honzu Cinu a potěšil mě Jirka Macháček," připojila se další.

Na facebooku se ovšem objevily i kritické poznámky. Hned několik lidí přiznalo, že úvodnímu dílu dali jen pár minut, po kterých od obrazovky odešli. 

Témata: To se vysvětlí, soudruzi! (seriál)