Tarzan míří z Broadwaye do Hybernie! Hudbu složil Collins, zpívat bude Vojtek!

Josef Vojtek má patřit k hvězdám muzikálu Tarzan.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. dubna 2019 17:01

Muzikál Tarzan, jehož autorem je populární hudebník Phil Collins, zamíří ještě letos z Broadwaye do Prahy. V říjnu by jej mělo uvést Divadlo Hybernia v obsazení, kterému by měl vévodit kupříkladu Josef Vojtek. Jak bude interpretovat písně lídra legendárních Genesis?

Jak si budou české muzikálové hvězdy rozumět s hudbou legendárního člena Genesis Phila Collinse? Tuzemští diváci to zjistí už počátkem října, kdy bude v divadle Hybernia uveden muzikál Tarzan, k němuž Collins napsal písně včetně ústředního hitu You Will Be In My Heart, za který obdržel Grammy, Oscara i Zlatý glóbus.

Divadlo předběžně jedná kupříkladu se zpěvákem Kabátu Pepou Vojtkem i jeho jmenovcem Romanem Vojtkem, který by se na pódiu mohl setkat se svou nastávající Petrou Vraspírovou. Chybět by neměli ani David Gránský, Ivana Korolová, Jaromír Dulava nebo Martin Dejdar.

Příběh, jehož předlohou je kniha Edgara Rice Burroughse, líčí osudy potomka mladého anglického páru, kterého po tragické smrti jeho rodičů vychová pralesní opice. Díky své síle a důvtipu se stane nejmocnějším tvorem džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril.

Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, jeho prozření je navíc umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane. Na romantiku ovšem zatím moc času nezbývá. Zlotřilý průvodce expedice Clayton však hodlá uskutečnit svůj ďábelský plán, chce gorily zbavit svobody.

Premiéra je naplánována na 3. října 2019, divadlo plánuje až 70 představení během sezóny 2019/2020. Ceny vstupenek startují na 490 korunách. Zástupci divadla věří, že Tarzan dokáže spojit jejich diváky v jeden celek a nabídnout jim neopakovatelný zážitek.

Témata: Tarzan (muzikál) Tarzan divadlo Hybernia Phil Collins