Lékařům došla trpělivost! Změřili mužům přirození a vzkazují: Tohle je skutečná průměrná délka!

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. března 2019 20:50

Délka přirození je jednou z věcí, se kterou muži nebudou nikdy spokojeni. Zároveň jde o živnou půdu pro řadu vědců a lékařů, kteří nás zasypávají jednou studií za druhou. Jinak na to šli britští vědci, kteří nyní tvrdí, že vypočítali skutečnou průměrnou délku mužství.

Skupina britských vědců a lékařů v magazínu BJU International představila výsledky svého bádání týkajícího se průměrné délky mužského údu. Nepopírají, že na toto téma již byla publikována řada studií, doposud podle nich ale nedošlo k jejich formálnímu přezkoumání.

Vědci proto zhodnotili 17 studií, v nichž byl mužský úd měřen nikoliv jeho vlastníky, ale zdravotníky. Důvod je jednoduchý, většina mužů má tendenci si výslednou délku navyšovat, což zkresluje výsledky průzkumu. Celkem tak měli odborníci možnost porovnat data více než 15 500 mužů.

Výsledky podle vědců uklidní nejednoho muže. Tvrdí totiž, že průměrná délka přirození v ochablém stavu je zhruba 9,1 centimetrů. Pokud vaše nádobíčko takové velikosti nedosahuje, nezoufejte. Druhé číslo je pro mnoho mužů mnohem přijatelnější.

Vědci totiž zjistili, že navzdory všem průzkumům je průměrná délka ztopořeného údu menší, než uvádí řada studií. Ta mnohdy zmiňuje čísla mezi 15-20 centimetry, ve skutečnosti je ale výsledek mnohem nižší. Podle expertů je skutečná průměrná délka v erekci 13,2 centimetrů.

Zkoumání byla podrobena také šířka, resp. obvod, který je pro řadu žen důležitější, než délka. Zatímco v ochablém stavu je průměrný obvod 9,4 centimetrů, v erekci měří v obvodu zhruba 11,6 centimetrů.

Jeden z autorů studie, doktor David Veale z londýnské King College, věří, že zjištěná čísla pomohou lékařům uklidnit řadu mužů, kteří o sobě pochybují a nejsou s délkou svého penisu spokojeni.

Odborníci také zjistili další zajímavou věc. Více než polovina mužů, kteří jsou s délkou nespokojeni, se velikostně řadí k průměru až nadprůměru. Nemají tudíž žádný důvod myslet si o sobě něco špatného. Mnohdy jsou ale se sebou méně spokojení, než majitelé menších.

Témata: Muži