SuperStar 2021: Má ještě taková soutěž v době sociálních sítí smysl?

SuperStar, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. září 2021 11:55

NÁZOR - V Česku a na Slovensku vypukla nová řada SuperStar, která má své místo na televizních obrazovkách nejdéle ze všech talentových soutěží. Její čas přitom možná už vypršel. Anebo ne?

Najdou se argumenty pro i proti. Hlavním důvodem pro pokračování talentové soutěže je jistě fakt, že je neustálý patrný zájem televizních diváků i soutěžících. Bez jednoho či druhého by se přitom SuperStar pochopitelně neobešla.

Pravdou ovšem je, že efekt způsobený úspěchem v televizní show se během let umenšil. Zatímco vítězové z úvodních řad jsou mnohdy známí dodnes, jako příklad slouží Aneta Langerová, na jejich následovníky se mnohdy rychle zapomene.

Největším soupeřem SuperStar jsou pochopitelně sociální sítě. Díky nim si totiž začínající zpěváci a hudebníci mohou klidně získat pozornost bez toho, aniž by se objevili na televizní obrazovce.

Nejlepším příkladem je nepochybně Ben Cristovao, který v SuperStar úplně neuspěl, ale protože se i zásluhou rozvoje sociálních sítí vydal vlastní cestou, je dnes velice známým a respektovaným muzikantem.

Je zkrátka na každém účinkujícím, aby si vyhodnotil, zdali pro něj bude účast v talentové soutěži přínosem. 

Témata: Superstar