Registrace očkování proti covidu 40+: Velký nápor a technické potíže!

Centrální rezervační systém k očkování proti koronaviru.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2021 8:38

O půlnoci z neděle na pondělí se registrace k očkování proti koronaviru otevřela věkové skupině 40+, tedy lidem mezi 40 a 44 lety. Neobešlo se to však bez potíží. Systém kolaboval pod náporem, ke kterému vyzýval sám předseda vlády.

Premiér Andrej Babiš (ANO) totiž o půlnoci zveřejnil jasný vzkaz. "Pokud je vám 40 plus, zaregistrujte se právě teď na očkování. Jste silná skupina a doufám, že vezmete registrace útokem," napsal na twitteru.

Lidé samozřejmě v tu chvíli podrobili registrační systém velké zkoušce, ve které tak úplně neobstál. "Je nám líto, ale požadovaná stránka neexistuje," stálo v chybové hlášce, s níž se setkalo mnoho lidí.

Jak to bylo s tou rezervou prakticky pro všechny zájemce? pic.twitter.com/VGOUUlRSow

— Michal Kubal (@MichalKubal) May 16, 2021

Kupříkladu mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček už po šesté hodině ranní žádné potíže neregistroval. "Stačilo pár minut a - registrace na očkování úspěšně provedena. Tedy velká spokojenost!" svěřil se na sociální síti.

Registrovat se lidé mohou prostřednictvím registračního systému nebo přes svého praktického lékaře. Podle dat Chytré karantény se za prvních osm hodin registrovalo více než 88 tisíc lidí. Zástupci projektu rovněž přiznali, že po půlnoci došlo ke krátkému výpadku.

Témata: očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Andrej Babiš Jiří Ovčáček