Zemřel Krychlič: Čím byl známý ikonický občan Pardubic?

Krychlič

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. března 2021 12:32 | Aktualizováno: 29. března 2021 22:00

Ve věku 73 let zemřel Krychlič, vlastním jménem Josef Václav Antonín Kulhánek. Tohoto muže dobře znali všichni občané Pardubic, protože byl legendární postavou města. Čím se tak proslavil?

O úmrtí Krychliče informovala na facebooku novinářka a režisérka Silvie Dymáková, která s ním natočila časosběrný dokument. „K našemu městu patřil už stejně jako koně nebo perník. Znaly jej generace. Trochu záhadný, vždycky svůj a rozhodně nepřehlédnutelný,“ uvedla na twitteru Městská policie Pardubice.

K našemu městu patřil už stejně jako koně nebo perník. Znaly jej generace. Trochu záhadný, vždycky svůj a rozhodně nepřehlédnutelný.#Pardubice opustil Krychlič, pan Josef Václav Antonín Kulhánek, 1948 - 2021https://t.co/10prkn8dky pic.twitter.com/DETxVZJmxT

— Městská policie Pardubice (@MpPardubice) March 28, 2021

Kulhánkovi je dokonce věnována celá stránka na internetové encyklopedii Wikipedia, kde se mimo jiné píše, že podle svých slov byl doktorem přírodních věd. Krátce učil na základní škole, později pracoval v jiném oboru.

Krychlič na sebe upozorňoval od 60. let minulého století výrazným líčením a především zvláštní úpravou vlasů, které si tužil a tvaroval do krychle. Odtud tedy pochází jeho přezdívka. Potkat ho bylo možné hlavně na pardubickém hlavním nádraží.

Závěr života pak strávil v Nemošicích, kde choval větší množství slepic a žil ze starobního důchodu.

Témata: Krychlič pardubice