Bavorsko udělalo Čechům čáru přes rozpočet: Žádné nákupy!

Nákupy potravin, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. prosince 2020 14:20

Blíží se Vánoce, a tak Češi berou obchody útokem, a to nejen u nás, ale mnohdy také za hranicemi republiky. V Bavorsku už jim to ale nebude dál umožněno. Tamní vláda totiž rozhodla o zpřísnění opatření.

Češi žijící u hranic s Německem mají ve zvyku jezdit za hranice do obchodů na nákupy, ať už kvůli cenám či kvalitě potravin. Jen pár týdnů před Vánocemi se však musí smířit s nepříjemnou zprávou.

Ministerstvo zahraničí dnes informovalo, že bavorská vláda v rámci zpřísnění protiepidemických opatření rozhodla o zákazu tzv. malého pohraničního styku. To znamená, že nebude možné jezdit k sousedům na nákupy.

⚠️🇨🇿🇩🇪 Bavorská vláda rozhodla o zpřísnění protiepidemických opatření. Pro ČR je zásadní, že od středy 9. 12. 2020 bude zakázán tzv. malý pohraniční styk (nebude tedy možné jezdit na nákupy k sousedům).

— MZV ČR (@mzvcr) December 7, 2020

České občany to jistě nepotěšilo, zvlášť když v Česku opět visí ve vzduchu uzavření obchodů, které si přitom otevřely teprve ve čtvrtek. Současná hodnota rizikového skóre PES ovšem odpovídá přísnějšímu čtvrtému stupni.

Pro pendlery a rodinné příslušníky zůstává překračování hranic možné bez karantény a bez nutnosti předložit negativní test. Přijatá opatření bavorské vlády budou platit prozatím do 5. ledna.

Témata: Obchody Německo ministerstvo zahraničí