Zadržená Tereza H. je na tom špatně! Právník promluvil o jejím utrpení!

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. února 2018 12:38

Zadržená Češka Tereza H., která byla 10. ledna zatčena na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu, si v pákistánském vězení našla kamarádky. Psychicky je na tom ale prý špatně a nedostává ani základní potřeby.

Pákistánský právník Čaudhrí Džavád Zafar už dříve popsal, jak žije Tereza H. v pákistánském vězení. V cele je s dalšími 15 až 20 ženami a musí vstávat v pět hodin ráno. Některé ženy navíc neumí anglicky.

Podle advokáta si ale mezi spoluvězeňkyněmi nakonec nějaké kamarádky našla. "Jsou to jak cizinky, tak také pákistánské ženy,“ prozradil nyní Blesku Zafar s tím, že Tereza je velmi nešťastná, i když dostává maximum benefitů, které jen ve vězení může dostat!

Podle jeho dřívějších slov si nestěžovala na jídlo a může si dokonce koupit potraviny v kantýně. Ostatně strava v pákistánské věznici je bohatá na chleba. Češka má prý také povolenou poštu, a tak může dostávat dopisy i balíčky od rodiny.

Problém je v tom, že sama nic napsat nemůže. Nemá totiž k dispozici papír a psací potřeby. "Snažím se teď vyjednat povolení, aby se její psychický stav zlepšil,“ řekl Blesku advokát.

I kdyby ale měla papír a tužku k dispozici, k ničemu by jí to nebylo. Dopisy rodině totiž z vězení stejně posílat nesmí. "Jediný kontakt, který s rodinou má, je skrze mě. Z vězení nesmí komunikovat,“ dodal advokát.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán