Pozor na zvířata v blízkosti chat a chalup. Zjistili jsme, co všechno dokážou!

Ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. února 2019 12:17

Ač jsou Češi národem chatařů a chalupářů, často zapomínají na to, že u jejich rekreačních nemovitostí mohou řádit i zvířata. Dnes se přitom za pár drobných pojistíte bez problémů i před nimi.

Venkovní teploty dávají jasně najevo, že zima teprve vrcholí. Chataři a chalupáři už ale možná přemýšlí o tom, jak se na jaře poprvé vydají strávit víkend do své rekreační nemovitosti. Čím dál víc lidí přitom zajímají různé pojistky, které pokryjí případnou škodu na majetku.

Jak připomínají zástupci České pojišťovny, nebezpečí představují i různá zvířata. Nemusí přitom jít zrovna jen o velké savce. „Chalupáři jistě ocení možnost náhrady výdajů za ztrátu vody v případě prasklého vodovodního potrubí, pojištění poškození zahrady nebo třeba zateplené fasády ptáky, hlodavci či hmyzem,“ říká pro server stars24.cz mluvčí České pojišťovny Ivana Buriánková.

„Chataři a chalupáři se setkávají nejen se škodami na rekreační nemovitosti, ale často řeší situaci, kdy jejich vozidlo poškodí zvířata, která se v okolí chat často hojně vyskytují,“ popisuje Buriánková. Pojistit se samozřejmě jde i pro tyto případy.

Zvířata přitom dokáží automobily poškodit nejen zvenčí, ale i zevnitř. Tisková mluvčí České pojišťovny však utvrzuje, že pojištění se vztahuje právě i na případy poškození kabelů či brzdové soustavy hlodavci.

„Pojištění se sjednává se spoluúčastí 1 000 korun jako doplňkové pojištění k havarijnímu pojištění nebo povinnému ručení,“ konstatuje Buriánková pro stars24.cz s tím, že celoroční ochrana automobilu před poškozením zvířaty vyjde jen na 80 korun za rok.

Témata: Zvířata pojišťovny Česká pojišťovna nemovitosti Bydlení