Míříte na Dny NATO 2021? Připravte se na problémy, informuje policie!

Dny NATO v Mošnově, ilustrační foto.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. září 2021 11:40

Desítky tisíc návštěvníků míří každý rok do Ostravy na Dny NATO, ani letos tomu není jinak. Policie proto všechny zájemce o účast informuje, aby se připravily na dopravní komplikace.

Na letišti v Ostravě-Mošnově probíhají dnes a zítra Dny NATO, největší bezpečnostní přehlídka v Evropě s mottem "Naše bezpečnost není samozřejmost a bez bezpečnosti není prosperita". Zájem lidí je už tradičně obrovský.

Policisté již v pátek informovali, že provedou opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Zároveň upozorňovali na možný vznik kolon. Ty se dnes dopoledne na příjezdových komunikacích opravdu tvoří.

Na příjezdových komunikacích k letišti se tvoří kolony. Od Ostravy v délce 2 km , na začátku obce Mošnov od Příbora v délce 2km a od Studénky je kolona 3 km. S ohledem na možnosti komunikace žádáme řidiče, aby byli ohleduplní a dbali pokynů policistů. #policiemsk pic.twitter.com/3YzneHWFmJ

— Policie ČR (@PolicieCZ) September 18, 2021

"Od Ostravy v délce 2 km, na začátku obce Mošnov od Příbora v délce 2km a od Studénky je kolona 3 km. S ohledem na možnosti komunikace žádáme řidiče, aby byli ohleduplní a dbali pokynů policistů," uvedla policie na twitteru.

Hlavní program se odehrává na Letišti Leoše Janáčka Ostrava a skládá se z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých ukázek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů. Vstup je zdarma.

Témata: Dny NATO Policie ČR