Utajená pařba v teplickém hotelu: Dorazili Hnilička, Šlégr nebo Paroubek!

Jiří Paroubek

Autor: stars24.cz, ČTK

25. ledna 2021 13:40

V teplickém hotelu Prince de Ligne patřícím místnímu podnikateli a někdejšímu politikovi Petru Bendovi se v sobotu večer konala oslava Bendových padesátin, které se podle informací deníku Blesk zúčastnil i vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička, místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, bývalý premiér Jiří Paroubek a desítky dalších hostů.

Organizátor i účastníci akce porušili několik platných opatření proti šíření koronaviru, případem se zabývá policie, uvedl dnes deník na webu. 

Část hostů odjela vlastními vozy či taxíky večer domů, někteří - například Paroubek - v hotelu přenocovali do neděle, ačkoliv je v nynějším pátém stupni protiepidemických opatření povolené ubytování jen v případě služebních cest či home office. Zavřené musejí být vnitřní prostory restaurací, na veřejných místech jsou povinné roušky a rozestupy, mohou se potkat maximálně dva lidé, od 21:00 platí až na výjimky zákaz nočního vycházení.

"Takováto akce je porušením vládních nařízení. Jak organizátorovi, tak účastníkům hrozí pokuta ve správním řízení," uvedl dnes ráno pro Blesk Zprávy ministr vnitra a šéf ČSSD Jan Hamáček.

Premiér Andrej Babiš (ANO) očekává, že vládní zmocněnec pro sport a poslanec za ANO Milan Hnilička pro sebe vyvodí důsledky z účasti na sobotní oslavě v teplickém hotelu. Předseda vlády dnes na twitteru označil chování účastníků za nepřijatelné papalášství a porušení vládních nařízení.

Na fotce jsem poznal i @MilanHnilicka. Nevím, co tam dělal, nechápu, proč tam byl, ale očekávám, že z toho pro sebe vyvodí důsledky. Měříme všem stejným metrem.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) January 25, 2021

Hnilička ve vyjádření pro ČTK uznal, že udělal chybu, za niž se omlouvá, a je připraven nést důsledky. Dodal, že okamžitě poslal 50.000 korun na sbírku SOS Česko vyhlášenou organizací Člověk v tísni pro lidi v tíživé situaci.

Není to poprvé, co média zachytila politiky či jiné veřejně známé osoby při porušování vládních nařízení. V říjnu Blesk vyfotil tehdejšího ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO) při odchodu ze schůzky se šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem a dalšími lidmi v uzavřené restauraci na Vyšehradě, krátce na to byl nucen vládu opustit. V lednu zase deník informoval o tom, že bývalý prezident Václav Klaus strávil více než hodinu v uzavřené restauraci v Praze a neměl roušku.

Témata: Jiří Paroubek Milan Hnilička Teplice Petr Benda Jiří Šlégr Andrej Babiš