Miloš Zeman upřímně: Takhle si představuje smrt a svůj pohřeb!

Xaver vyzpovídal Miloše Zemana

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. února 2020 16:57

Prezident Miloš Zeman prolomil mlčení, které trvalo od chvíle, co přestal dávat pravidelné rozhovory do televize. A překvapil! V rozhlasovém pořadu totiž mluvil o smrti i o vlastním pohřbu.

Prezident Miloš Zeman se před časem rozhodl, že už nehodlá absolvovat pravidelné rozhovory s Jaromírem Soukupem, a tak Česko hlavu státu nějaký čas neslyšelo. Až tento týden zavítal do pořadu Českého rozhlasu Xaver a host, o politice se ovšem moc nemluvilo.

Zeman načal rozhovor kritikou sociálních sítí, které prý často a rád prochází. „Já se dívám na internet půl hodiny večer a jím při tom výživný pudink, který mě předepsal můj ošetřující lékař. Pokud jde o to, na co se dívám, tak protože jsem starý narcis, tak se samozřejmě dívám na to, co o mě druzí píšou,“ prozradil.

Hradní pán si dokonce vyžádal, aby mu rádio zahrálo písničku Evy Olmerové. Co řekl o svém vztahu k hudbě? „Já poslouchám cédéčka ráno, v poledne a večer, když jsem v Lánech. Poslouchám je k snídani, k obědu a k večeři, protože jíst se musí. Když už se jí, tak proč by se u toho neposlouchala hezká hudba. Dneska ráno to byl Mozart a Malá noční hudba,“ nechal se slyšet.

Prezident ovšem promluvil i o smrti. Někdy o ní prý přemýšlí. „V mém věku už je to normální. Pochopitelně, každý z nás si přeje, aby umřel ve spánku a nic ho nebolelo. Neznám masochistu, který by si přál být zabit třeba při dopravní nehodě,“ prohlásil a dokonce naznačil něco o pohřbu.

„Představte si, že podle protokolu, který já neovlivňuji, mě asi bude čekat státní pohřeb. A já budu z výšky kontrolovat, jestli rakev na lafetě je správně umístěna, jestli koně, kteří tu lafetu táhnou, jsou dostatečně vyživováni a jestli generálové jsou seřazeni za lafetou a pochodují,“ zavtipkoval Zeman o podobě posledního rozloučení.

Témata: Miloš Zeman