Zimní olympijské hry 2022: Martina Sáblíková sahala po medaili! Co další Češi?

Martina Sáblíková

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. února 2022 14:25

První oficiální soutěžní den zimních olympijských her v Číně se blíží ke svému konci. Účastnili se ho i čeští sportovci, včetně těch s nemalou šancí na medaili. Jakých výsledků olympionici dosáhli?

Zraky fanoušků se upíraly především k tradiční medailistce ze zimních her Martině Sáblíkové. Bohužel, tentokrát jí cenný kov na tříkilometrové trati unikl, ovšem jen těsně. Několikanásobná olympijská vítězka se umístila na nepopulárním čtvrtém místě.

Česko v minulosti získalo medaili i v závodě smíšených štafet biatlonistů, letos až takové ambice tým neměl. Přesto ale skončil za očekáváními na 12. místě. Zvítězili favorizovaní Norové.

Druhé utkání na turnaji mají za sebou české hokejistky. I podruhé se radovali z vítězství poměrem 3:1, tentokrát proti Švédsku. Také vývoj utkání byl stejný jako proti Číně, národní tým se ujal dvoubrankového vedení, do kterého dokázal odskočit i po následné korekci skóre ze strany soupeřek. 

Dvě české skokanky na lyžích, sestry Indráčkovy se dostaly do finálového kola závodu na středním můstku. Snowboardistce Šárce Pančochové unikl postup do finále disciplíny slopestyle. 

Témata: Olympijské hry 2022 Martina Sáblíková