Miloš Zeman a letní dovolená? Vzal si MĚSÍČNÍ VOLNO!

Miloš Zeman

Autor: stars24.cz, ČTK

6. července 2020 14:56

Prezident Miloš Zeman zítra zahájí dovolenou. Stráví ji v Lánech a na Vysočině, řekl ČTK jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Dovolenou má podle něj prezident naplánovanou zhruba do konce července, na kdy má v diáři další pracovní akce.

Zeman podle mluvčího zahájí dovolenou po státních svátcích 5. a 6. července. Většinu volna by měl prezident trávit na zámku v Lánech. Na několik dnů plánuje odjet i na Vysočinu, kde spoluvlastní nemovitost. Termín pobytu na Vysočině zatím určen nebyl, uvedl mluvčí.

Do Nového Veselí na Vysočině Zeman jezdí každoročně, v posledních letech ale začal více volna trávit na zámku v Lánech, který slouží jako venkovské prezidentské sídlo. V obci si také staví dům, do kterého by se chtěl nastěhovat po skončení prezidentského období. Na zámku pobýval i během své poslední dovolené, kterou si vybral v druhé polovině prosince.

Zeman své letní dovolené většinou spojoval s návštěvou Kraje Vysočina, letos se tak nestane. Návštěvy krajů Zeman omezil po svém znovuzvolení prezidentem v roce 2018. K cestám se chce nyní prezident vrátit. Server Seznamzprávy.cz uvedl, že pokud to epidemiologická situace dovolí, hodlá Zeman po prázdninách navštívit Jihočeský a Jihomoravský kraj.

Témata: Miloš Zeman