Výzva kandidátům: Diskutujte ve stoje, když jste oba zdraví a plní sil, žádá režisér

Miloš Zeman jmenuje Andreje Babiše premiérem ČR (6.12.2017).

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

23. ledna 2018 11:35 | Aktualizováno: 23. ledna 2018 14:25

Prezident Miloš Zeman už absolvoval dvě předvolební debaty – i když v nich debatoval sám jen s moderátory. To se ale nyní změní, televize Prima dnes odvysílá diskuzi Zemana s Jiřím Drahošem, oba kandidáti se pak utkají i den před volbami, tedy ve čtvrtek, na České televizi. V souvislosti s těmito dvěma diskuzemi se na sociálních sítích objevila zásadní výzva.

Zeman čekal, zda Drahoš nakonec nezmění názor a nepřijde do debat televizí Nova a Barrandov. Bývalý šéf Akademie věd ČR však dodržel to, co slíbil – tedy že se zúčastní debat dvou. Diváci tak dnes budou moci vidět první souboj uchazečů o Hrad tváří v tvář.

Ještě před debatami se na sociálních sítích objevila „Výzva TV Prima A České televizi“. Tu zveřejnil režisér a producent Fero Fenič. „Žádáme, aby kandidáti na prezidenta republiky diskutovali vestoje!“ žádá filmař.

„Odpovídá to principům rovnosti - neznevýhodňování žádného ze soupeřících, základním podmínkám fair play sportovních klání i obvyklosti obdobných prezidentských diskuzí ve světě,“ zdůrazňuje Fenič.

Poukazuje na to, že oba kandidáti jsou podle vyjádření samotných kandidátů či jejich lékařů schopni funkci vykonávat. „Ani kandidátům nic nebrání v dodržení této zvyklosti, protože oba dva veřejně potvrdili, že jsou zdraví a plní sil,“ dodal režisér.

Populární režisér Fero Fenič patří k těm, kteří Zemana kritizují. Už před prvním kolem voleb hlásal, že chce změnu. Na svém facebooku uvedl, že by si přál „navrácení důstojnosti českému prezidentskému úřadu“.

Témata: Fero Fenič Miloš Zeman Jiří Drahoš