VELKÁ ZMĚNA v předpovědi počasí: Do konce léta přijde jediný teplý týden!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. srpna 2019 6:30 | Aktualizováno: 4. srpna 2019 22:02

Navzdory tomu, že je za námi teprve polovina prázdnin, se Česko loučí s tropickým počasím. Do konce léta se dočkáme už jen jednoho teplého týdne, a ani ten nebude příliš příznivý. Po zbytek srpna nás čeká chladné počasí s teplotami kolem 20 stupňů. Vyplývá to z nové předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Letošní srpen bude podle meteorologů teplotně průměrný. Nejteplejší bude hned příští týden, který ale zároveň přinese do Česka déšť. Druhá polovina měsíce bude chladnější. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Teploty přes den se budou v příštím týdnu pohybovat kolem 25 stupňů Celsia. "V následujících týdnech by se mělo postupně ochlazovat," uvedli meteorologové. V týdnu od 19. srpna se denní průměr teplot dostane jen na 21 stupňů.

Z hlediska srážek budou následující čtyři týdny jako celek pouze průměrné. Nejdeštivější by měl být příští týden.

Dlouhodobá průměrná teplota v období od 5. srpna do 1. září je v Česku 17,5 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v roce 1978, kdy se průměr v těchto dnech dostal pouze na 13,9 stupně. Naopak před čtyřmi lety to bylo 21,6 stupně, což je dosud nejvíc.

Témata: Počasí Léto