Nové šokující okolnosti vraždy prvňáčka (†7): Zdrogovaný otec ho bodl v posteli!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. května 2019 16:55

Každá nová skutečnost v případu vraždy sedmiletého chlapce z Pardubic, ke které se doznal jeho otec, zaskočí i opravdu otrlé lidi. Není divu, že pachateli hrozí výjimečný trest. Na soud zatím čeká ve vazbě.

Děsivá tragédie, která se v noci na pondělí odehrála v jedné pardubické rodině, hýbe celým Českem, obzvlášť když každým dnem vyplouvají na povrch šokující okolnosti nepochopitelného činu, který vedl k usmrcení malého dítěte. To mělo celý život před sebou.

Podle nejnovějších zjištění Blesku byl čtyřicetiletý otec zavražděného chlapce Vladimír pod vlivem drog, když zhruba hodinu po půlnoci vstoupil do synova pokoje s nožem v ruce a ve spánku jej bodl. Bodné zranění jako příčinu smrti už potvrdila policie, která jinak případ nechce detailně komentovat.

Teorii však potvrzuje i deník Právo, podle něhož žák první třídy ležel v posteli, když ho otec bodl do hrudníku. Podle tohoto listu však zatím takové jednání otce nikdo spolehlivě nevysvětlil. Jak uvedla televize Prima, svědkem vraždy měl být i starší sourozenec, kterému se naštěstí podařilo z domu utéct.

Otec se ke spáchání hrůzného činu doznal a včera na něj soudce uvalil vazbu. Sousedé z ulice jej přitom popisovali jako hodného a klidného člověka, za problémovou osobu naopak považovali jeho ženu, která se o děti údajně nestarala a holdovala alkoholu. I proto se spekuluje o tom, že možným motivem mohly být spory mezi oběma partnery.

Témata: vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích (13. 5. 2019) krimi Policie ČR