Násilí na dětech otřásá Českem! V paneláku na pražském Jižáku ubodali batole!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. března 2019 11:21

Další otřesný případ násilí na dětech řeší v současnosti tuzemští policisté. Po týrání tříletého Marečka z Loun, které vyvolalo nebývalou vlnu nevole napříč celým Českem, skončilo fatálně i napadení nezletilého dítěte na panelákovém sídlišti na pražském Opatově.

K nynějšímu případu vyjížděli policisté včera před půlnocí. Kolem 23. hodiny dorazili spolu se záchranáři do Horynovy ulice, v jednom z tamních bytů mělo podle jejich tehdejších informací dojít k násilnému trestnému činu. To se bohužel po příjezdu na místo potvrdilo.

Nezletilé dítě, podle všeho batole, bylo napadeno nožem. Svým zraněním bohužel podlehlo, ačkoliv přivolaní záchranáři okamžitě začali s jeho resuscitací. Útočníkem má být sedmadvacetiletý muž, kterého už policie zadržela.

„Případ si v samém prvopočátku převzala krajská výjezdová skupina kriminalistů. Vyšetřovatelé nyní provádějí prvotní neodkladné úkony trestního řízení,“ uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Kriminalisté na místě pracovali až do rána, přičemž bezprostřední okolí domu bylo uzavřeno páskami.

S ohledem na věk oběti a její rodinu policie nehodlá vyšetřování případu dále komentovat, jistá podobnost s nedávným případem týrání tříletého Marečka je ale zřejmá. Smrt chlapce z Loun má údajně na svědomí partner jeho matky, který jej soustavně týral. Policisté už ho obvinili z těžkého ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společné domácnosti.

Zmíněný případ Českem otřásl natolik, že se chystá řada protestních akcí a pochodů, dokonce existují petice, které žádají nejvyšší možný trest nejen pro obviněného muže, ale i pro chlapcovu matku Simonu.

Témata: krimi Týrané děti Policie ČR Praha