Na Hodonínsku hoří les! Vyhlášen poplach

Ilustrační fotografie

Autor: Jan Novák, stars24.cz

21. června 2018 20:54

U Bzence na Hodonínsku hořel na několika místech les u železniční trati, na místě jsou desítky hasičů. Požár přerušil provoz na trati Přerov-Břeclav v úseku mezi Moravským Pískem a Bzencem-přívozem. Přibližně od 16:00 se problémy dotkly asi 14 spojů.

Hasiči vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu, řekl mluvčí hasičů Jan Dvořák. Na místo vyrazily desítky hasičů z více než 20 jednotek. 

Okolí Bzence patří z hlediska požárů k rizikovým místům. V okolí je sucho, fouká vítr, požár hlášený kolem 15:30 se proto rychle šířil. Kouř byl vidět z daleka.

Před 18:00 se podařilo oheň lokalizovat, dál se nešíří, uvedl Dvořák. Postupně hasiči likvidují jednotlivá ohniska. Lze očekávat, že na místě zůstanou do pátečního odpoledne. Při dohašování by jim výrazně pomohl déšť.

Na místě zasahoval hasičský vrtulník, hasiči jej využili jednak k monitorování terénu, jednak k hašení požáru, který měl několik od sebe oddělených ohnisek. Kromě vrtulníku nasadili hasiči také letadlo, které preventivně zkrápělo místa, kam se dosud požár nerozšířil.

Příčinu požáru ani vzniklou škodu zatím hasiči neznají, uvedl Dvořák. Nikdo se nezranil.

Témata: požár hodonín