Smrtelná nehoda na D1. Dálnice v noci stála

Dálnice D11

Autor: stars24.cz

21. prosince 2017 23:03

Na dálnici D1 se při nehodě dvou aut v opravovaném úseku mezi exity 146 Velké Meziříčí a 153 Lhotka na Žďársku zranili čtyři lidé. Jeden cestující utrpěl vážná poranění, kterým při převozu do nemocnice podlehl.

Nehody se staly kolem 15:15 na 190. kilometru u Ostopovic ve směru od Prahy na Brno a Ostravu. Na silnici vyteklo asi sto litrů nafty, informovali hasiči.

Jeden z havarovaných kamionů musela odklidit specializovaná firma. Před místem havárií se vytvořila více než desetikilometrová kolona, informuje Jednotný systém dopravních informací. 

Provoz se podařilo obnovit po třech hodinách, kolona se pak začala rozjíždět. Řidiči se snažili kolonu objíždět přes Brno, doprava tak zhoustla i v Bítešské, Jihlavské a Vídeňské ulici.

I večer jsou z D1 hlášeny dopravní problémy. Při nehodě dvou aut v opravovaném úseku mezi exity 146 Velké Meziříčí a 153 Lhotka na Žďársku zranili čtyři lidé, jeden vážně. Auta havarovala na 149. kilometru směrem na Brno, v zúžené části D1 vjela do prostoru stavby. Dálnice je kvůli tomu uzavřena od 19:00, možný čas obnovení provozu policie nezná.

Do prostoru stavby vjel nejprve maďarský řidič Audi, těžce zraněn byl jeho spolujezdec stejné národnosti. Další vozidlo se karambolu chtělo vyhnout a také havarovalo v rozestavěné části dálnice. V tomto voze byly zraněny tři osoby. Řidiči, kteří se místu nemohou vyhnout, museli počítat s tím, že se výrazně zdrží, na místě se tvořily mnohakilometrové kolony. V noci se ale dálnice opět rozjela.

Témata: Dálnice D1 Dálnice dálnice silnice