Obří trapas! Trump udělal britské královně něco, co nemůže ani její manžel!

Donald Trump úplně zastínil britskou královnu, ta ho musela obcházet. Nepřípustné!

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. července 2018 19:03

Americký prezident Donald Trump se při setkání s britskou královnou Alžbětou II. dopustil obrovského trapasu. Sklidil za to náležitou kritiku médií i veřejnosti.

Hned první problém nastal ještě před jejich setkáním. Dvaadevadesátiletou britskou královnu totiž nechal Trump zhruba čtvrt hodiny čekat.To je považováno za obrovskou urážku a vrchol opovržení, což dala královna svými výrazy náležitě najevo.

Tím to ale neskončilo, naopak. Jakmile se oba setkali, Trump se dopustil dalšího trapasu. Podal totiž Alžbětě II. ruku! A to se nesmí!

Oficiální uvítání s královnou má proběhnout bez kontaktu. Trump se jí tedy měl uklonit, což neudělal. Nechce se věřit, že by ho na to poradci nepřipravili a neřekli mu, že královně se ruka nepodává!

Na druhou stranu to ale zřejmě nevěděla ani jeho manželka. Od Melanie Trumpové totiž namísto poklony přišlo také potřesení rukou. Trapas za trapasem!

Ani to ale stále nebylo to nejhorší. Pověstnou korunu tomu Trump nasadil, když si měl s královnou prohlédnou legendární královskou gardu. V tu chvíli se otočil ke královně zády a vyrazil bez ní. Když se mu královna pokusila naznačit, aby jí uhnul, zastavil se na místě.

V tu chvíli musela Alžběta II. Trumpa obejít, což je podle pravidel etikety nepřípustné. Je totiž nejen dáma, ale je i starší, což jsou dva ze tří faktorů, které hrají v její prospěch. Třetí faktor společenské významnosti by byl na polemizaci.

Královský protokol nicméně stanoví, že se nikdo nesmí ke královně otočit zády, a to ani princ Filip, který je jejím manželem 70 let. A aby toho nebylo málo, Trumpův outfit byl absolutně nevhodný.

Z řad médií a lidí na sociálních sítích se totiž dočkal kritiky také kvůli svému vzhledu. Nejen, že pochodoval u královny s dlouhou kravatou, ale měl i rozepnuté sako. Opět nepřípustné!

Doufejme, že po takové sérií trapasů byla jeho návštěva u královny na dlouhou dobu poslední.

Témata: Královna Alžběta II. Donald Trump