Jaromír Soukup všechny zaskočil: Neobvyklé rozhodnutí o vlastním hnutí!

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. března 2019 20:11

Mediální podnikatel Jaromír Soukup všechny pořádně zaskočil! Když oznámil, že zakládá vlastní hnutí pojmenované List Jaromíra Soukupa, spekulovalo se, kam vlastně bude kandidovat. Ukázalo se ale, že moderátor měl v plánu něco úplně jiného!

Soukup uvedl, že počátkem března poslal oficiální žádost o registraci hnutí List Jaromíra Soukupa na Ministerstvo vnitra. Na konci minulého týdne díky tomu bylo nové hnutí oficiálně zaregistrováno.

Moderátor v prohlášení, které má server stars24.cz k dispozici, vysvětluje, že přípravný výbor hnutí tvoří sympatizanti, kteří mají List dovést k volbám orgánů podle příslušných stanov hnutí. Soukup ale také překvapil, když přiznal že hnutí nechce vést jako předseda! List totiž podle něj nemá být hnutím jednoho muže!

„Bude se jednat o seznam lidí, kterých si názorově vážím a které nespojuje jen jeden názorový proud. I z tohoto důvodu se nechystám být předsedou tohoto hnutí. Chci, ať jednotliví členové prezentují své názory, za kterými si stojí a ne ty, které jim nadiktoval jejich předseda. Na aktuálním případu vyloučení poslance Václava Klause mladšího z ODS lze jasně vidět, že tak by to fungovat ani nemělo,“ popisuje Jaromír Soukup v prohlášení, která má server stars24.cz k dispozici. 

Hnutí si dle jeho slov klade za cíl „poskytnout prostor a podporu všem lidem, které i přes rozdílné názory na jednotlivosti spojuje touha měnit věci k lepšímu“.

Soukup také prozradil, že za List nechce nikam kandidovat! V minulosti se přitom spekulovalo, že jeho cílem by mohly být například volby do Evropského parlamentu. Už je jasné, že o křeslo v EU opravdu bojovat nebude, kandidátky totiž bylo možné podávat jen do dnešního odpoledne!

„Neplánuji kandidovat v těchto a ani v žádných dalších volbách. Založením Listu Jaromíra Soukupa chci pomoci těm, kteří chtějí změnit Česko k lepšímu. Politické hnutí není firma a nebude fungovat jako hnutí jednoho lídra," dodává Soukup s tím, že pro něj je podstatné, aby politici v České republice začali už konečně řešit věci, které si hnutí dalo do svých priorit.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) List Jaromíra Soukupa