Požár v Motole: 60 lidí se muselo evakuovat

Nemocnice Motol, ilustrační foto

Autor: ČTK

4. prosince 2022 12:11

V pražské nemocnici Motol v sobotu večer hořelo. Kvůli požáru elektroinstalace v podhledu na toaletách se evakuovalo 60 lidí z urgentního příjmu.

Kouř v prostorách nemocnice Motol měli hasiči ohlášený ve 20:30. Na místo vyrazilo několik jednotek hasičů včetně podnikové jednotky FN Motol.

"Hasiči průzkumem zjistili požár elektroinstalace v podhledu na sociálním zařízení, který uhasila voda z prasklého potrubí," uvedli hasiči. Podle informací hasičů na twitteru byly zakouřené pouze toalety a přilehlé ordinace, ze kterých se evakuovali lidé. 

Několik jednotek zasahuje ve Fakultní nemocnici v Motole u požáru podhledu na toaletách. Zakouřené jsou pouze sociální zařízení a přilehlé ordinace, ze kterých proběhla evakuace. Další evakuace osob není nutná.

— Hasiči Praha 🚒 (@HasiciPraha) December 3, 2022

"Několik jednotek zasahuje ve Fakultní nemocnici v Motole u požáru podhledu na toaletách. Zakouřené jsou pouze sociální zařízení a přilehlé ordinace, ze kterých proběhla evakuace. Další evakuace osob není nutná," napsali hasiči.

V Praze koncem srpna hořelo v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Požár propukl v západním křídle budovy A, kde byla umístěna pracoviště neurologie, oční kliniky, ORL, oddělení nemoci z povolání a hematologické ambulance.

Témata: Praha Požáry nemocnice Motol