MS v hokeji 2022: Český tým posiluje, kdo se zapojil do přípravy?

Hokej, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. dubna 2022 13:39

Česká hokejová reprezentace má po nezdaru na zimních olympijských hrách v Pekingu co napravovat. Jak probíhá příprava na světový šampionát pod vedením nového trenéra Kariho Jalonena?

V souvislosti s hokejovým šampionátem nyní mezi fanoušky rezonuje především zpráva o odebrání pořadatelství pro příští rok Rusku. Zároveň však pokračuje příprava na letošní mistrovství, které se odehraje ve Finsku.

Český tým na něj nebude chybět, reprezentace přitom dál posiluje. Dnes se k týmu připojí brankář Marek Langhamer a útočníci Hynek Zohorna a Michael Špaček. S týmem se již připravuje David Krejčí.

👥 V Ostravě se dnes k #narodnitym připojil Hynek Zohorna 🦁 Do tréninku už dnes naskočí i Michael Špaček a Marek Langhamer, s týmem už se také připravuje i David Krejčí.#jakolev pic.twitter.com/0haZHLOvav

— Hokejový nároďák (@narodnitym) April 27, 2022

Zítra také začne domácí turnaj Euro Hockey Tour, národní tým do něj vstoupí v 17:30 utkáním s Finskem. V sobotu ho pak čeká Švédsko (16:00) a v neděli Rakousko (16:00).

Samotné mistrovství začne v pátek 13. května, Česko se ve skupině utká s Finskem, USA, Švédskem, Lotyšskem, Norskem, Velkou Británií a Rakouskem. 

Témata: hokej Hokej MS