Český vítěz Stanley Cupu pomáhá v epicentru tornáda: Kempný si zaslouží velký obdiv!

Michal Kempný 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. června 2021 9:22

Že vrcholoví sportovci kvůli obrovským výdělkům ztrácejí kontakt s realitou? Michal Kempný v těchto dnech všechny přesvědčuje o opaku. Hokejový obránce vyrazil na jižní Moravy, aby pomohl místním s nápravou škod po řádění tornáda.

Hokejem si v NHL vydělal miliony dolarů, v roce 2018 výrazně přispěl k tomu, že Washington Capitals získali Stanley Cup. V těchto dnech se přesto ukázalo, že Michal Kempný zůstává obyčejným člověkem.

Na sociálních sítích od soboty kolují obrázky, jak přiložil ruku k dílu v obcích zasažených tornádem. Třeba moderátor ČT Michal Kubal sdílel snímek, na kterém obránce pomáhá s obnovením střešní krytiny na jednom z poškozených domů.

Tohle je super. Klobouk dolů před Michalem Kempným i všemi dalšími! https://t.co/6bqs9xNrK4

— Michal Kubal (@MichalKubal) June 26, 2021

Kempný se na instagramu k situaci na jižní Moravě vyjádřil už v pátek. "Stále nemůžu uvěřit tomu, jaká katastrofa postihla jih Moravy. Kraj, odkud pocházím a kam se hrozně rád vracím. Návrat dnešní je jiný a osobní," podotkl.

"Z pohledu na aktuální situaci mě mrazí. Cítím obrovskou vděčnost za to, že má rodina a nejbližší jsou v pořádku a v bezpečí, ale na druhou stranu vím, že spousta rodin takové štěstí nemělo a je mi z toho smutno," dodal.

Témata: Michal Kempný Tornádo na Moravě (24.6.2021)