Příchod dětí na svět a všechno kolem toho

Příchod dětí na svět a všechno kolem toho

Autor: stars24.cz

23. dubna 2019 20:29

Většina nastávajících rodičů už se na příchod svého potomka na svět určitě nemůže dočkat. Děti jsou skutečně požehnáním a starosti kolem nich se ani zdaleka nevyrovnají pocitu mateřství. Nicméně je potřeba se na tuto životní etapu pořádně připravit již s předstihem. Úkolem tohoto článku je představit všem čtenářům naprosto základní věci, bez kterých se v následujících rocích neobejdete a určitě nám dáte za pravdu, že vnímat všechny skutečnosti s předstihem se vám ve výsledku vyplatí.

Vybavení dětského pokoje

Dětský pokoj je naprosto specifickou místností, protože by měl přímo rozvíjet dětskou fantazii a rozhodně také musí zajistit dostatek komfortu. Nad čím se tedy budete muset pozastavit ze všeho nejdřív? Určitě bude zapotřebí zakoupit dětský nábytek. Asi nejdůležitějším kusem nábytku v dětském pokoji je postel, protože děti oproti dospělým potřebují spánek podstatně více. Aby se jim odpočinek stal co nejpříjemnějším, měli byste přemýšlet nad postelí, která je bude jednoduše bavit. V dnešní době se na trhu vyskytuje opravdu bohaté množství různých designových provedení postelí, takže pro chlapce můžete sehnat nějakou na motivy aut, pro holčičku zas postýlku s obrázky princezen.

Postel jako taková však opravdu nebude stačit. Kvalitní spánek mimo jiné závisí také na matraci. Vybrat matrace pro děti vlastně není tak složitým úkolem, protože ve specializovaných obchodech se taková kategorie samozřejmě nachází. Z širokého výběru se pak pro nějakou můžete rozhodnout dle libosti. Co takhle matraci vyrobenou z paměťové pěny? Možná byste raději investovali do antibakteriální matrace. A co případný výběr tlouštěk nebo velikostí? Výběr je skutečně bohatý, takže se nemusíte obávat, že byste si nevybrali.

Dětské povlečení je také důležité

U postelí a jejich vybavení ještě chvíli zůstaneme. Pokud si vy sami libujete v bezvzorkovém povlečení, tak věřte, že dítě to bude mít přesně naopak. Rádo se v noci tulí k peřince s obrázky svých oblíbených filmových hrdinů, takže kvalitní dětské povlečení nesmí ve vaší výbavě chybět. Stejně jako postele je důležité i povlečení přizpůsobit pohlaví a přáním dítěte. Chlapec se asi těžko bude chtít zachumlat do peřinky s Ledovým královstvím. Dívky zas nerady usínají s povlečením plným zemědělských strojů.

Stolička, která vydrží dlouhé roky

Naprostou samozřejmostí v dětském pokoji je také stoleček a k němu přistavená stolička. Děti rádi malují nebo vyrábějí z barevného papíru, takže jejich kreativitu je třeba podporovat. Jenže jak děti rostou, může se vás nábytek postupem času stát nedostačujícím hlavně z hlediska velikosti. Toho se ovšem nemusíte bát, protože řešením je rostoucí stolička, která se přizpůsobí věku a výšce vašeho dítěte. Na tyto modely máte navíc možnost využít až pětiletou záruku. Tyto stoličky budou vaše dítě provázet od dětství až k dospělosti, takže vám již další investice nečeká. Se stoličkou se vyplatí zakoupit i rostoucí stůl, který přináší ty samé benefity.

Pozor na dětské nemoci

Miminka jsou velice náchylná k onemocnění, protože jejich obranný systém ještě zdaleka není tak pevný jako u dospělých jedinců. Nejčastějším problémem je pak bolest bříška, kterou většinou způsobuje dětská kolika. Dětská kolika postihuje 20 až 25 % kojenců, takže šance, že se s ní bude muset potýkat i vaše dítě, je poměrně vysoká. Zvládnout dětskou koliku můžete pomocí speciálních výživových opatření, které se určitě dobré konzultovat s dětským lékařem. Tomuto problému se můžete bránit i preventivně, když se budete orientovat na příčiny, které koliku většinou způsobují. Riziko se pak výrazně sníží.

Pokud nebudete brát informace obsažené v tomto článku na lehkou váhu, stane se pro vás mateřství daleko příjemnějším obdobím. A přesně o to nám všem ve výsledku jde, nebo se snad mýlíme?

Témata: rodina děti