Petr Pavel řekl, co si myslí o Babišově kandidatuře na prezidenta

Armádní generál Ing. Petr Pavel, M. A.,

Autor: ČTK

6. listopadu 2022 8:25

Kandidát na prezidenta, armádní generál a bývalý náčelník vojenského výboru NATO Petr Pavel vnímá oznámenou kandidaturu bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) jako hrozbu pro Českou republiku kvůli populismu, který zosobňuje.

Uvedl to na twitteru. Podle další kandidátky, bývalé rektorky Mendelovy univerzity Danuše Nerudové, budou protikandidáti řešit svou minulost, zatímco ona budoucnost českých občanů.

Pavla nepřekvapilo, že se Babiš bude o post prezidenta republiky ucházet, vzhledem k "intenzivní palebné přípravě", kterou podle něj v posledních týdnech čelí. "Osobně se těším, že do debat přinese oživení, ale obecně jeho kandidaturu vnímám jako hrozbu pro Českou republiku, a to kvůli populismu, který zosobňuje," uvedl.

"Andrej Babiš ani po dlouhém pátrání nenašel nikoho lepšího než je on sám, přestože mu prognózy do druhého kola moc šancí nedávají. Zatímco pánové protikandidáti budou v kampani řešit svou minulost, já jsem připravena zaměřit se na budoucnost nás všech," poznamenala Nerudová.

Také další prezidentský kandidát, senátor Pavel Fischer (nezávislý), se vyjádřil na twitteru. "Andrej Babiš právě oznámil svou kandidaturu. K tomu mohu poznamenat jediné: Svoboda, demokracie, budoucnost!" napsal.

Témata: Petr Pavel Andrej Babiš Petr Pavel