Hřebejk si nebere servítky. Zblblá atmosféra vedla k vítězství Zemana a Okamury!

Hřebejk, Jan

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

2. března 2018 11:33

Nenávist vůči muslimům se pokusil podnítit sedmdesátiletý muž, který který loni v létě na Mladoboleslavsku způsobil dvě srážky vlaků se stromy. Už byl obviněn z terorismu. Kauza zaujala i známého režiséra Jana Hřebejka.

Policisté muže dopadli minulý týden. Přestože při nehodách nebyl nikdo zraněn, hrozí pachateli doživotí. Na místě nehod nechal vzkazy odkazující na islám. Kvůli tomu je obviněn rovněž z vyhrožování teroristickým útokem.

„Toho se měl dopustit rozšiřováním letáků, které obsahovaly jazykově zkomolené výhrůžné texty, jež měly evokovat, že byly psány vyznavačem džihádu, který plánuje teroristické útoky na občany České republiky," řekl serveru Lidovky.cz státní zástupce z Vrchního státního zastupitelství v Praze Marek Bodlák.

Podle mého by si pán zasloužil milost prezidenta republiky. Pan prezident oceňuje ty, kteří mu pomáhají. A činnost lidí jako je tento muž , napomohla zblblé atmosféře, která vedla k vítězství Miloše Zemana..A Tomia Okamury... A dalších nepřátel svobody a demokracie v naší zemi. https://t.co/KU6PtZhwJ6

— Jan Hřebejk (@JanHrebejk) 28. února 2018

Hřebejk má jasno, jak by měl případ pokračovat. „Podle mého by si pán zasloužil milost prezidenta republiky. Pan prezident oceňuje ty, kteří mu pomáhají,“ rýpnul si do Miloše Zemana český režisér.

„A činnost lidí jako je tento muž, napomohla zblblé atmosféře, která vedla k vítězství Miloše Zemana. A Tomia Okamury... A dalších nepřátel svobody a demokracie v naší zemi,“ upozornil Hřebejk.

Témata: Jan Hřebejk Miloš Zeman Tomio Okamura