Počasí bude nadmíru chladné. Už příští týden v noci naměříme až -12

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. prosince 2022 6:00

V následujících dnech bude v Česku pršet a i v nižších polohách sněžit. V noci a k ránu klesnou teploty pod bod mrazu. Nadcházející čtyři týdny do konce roku mají být teplotně podprůměrné, srážek zřejmě spadne stejně nebo o něco víc, než kolik bývá v tomto období roku obvyklé.

V polovině týdne bude přes den oblačno až zataženo, objeví se sněhové přeháňky, na horách bude sněžit víc. Objeví se mrznoucí mlhy. V pátek očekávají meteorologové denní teploty mezi minus jedním a plus třemi stupni, na Moravě a ve Slezsku mezi třemi a sedmi stupni.

Zataženo až oblačno s občasným sněžením a teplotami kolem nuly bude i o víkendu, vyplývá z předpovědi meteorologů.

V aktuálním dlouhodobém výhledu počasí meteorologové očekávají, že jako celek bude období ode dneška do 1. ledna příštího roku teplotně podprůměrné a srážkově průměrné až nadprůměrné.

Nejvyšší denní teploty v tomto týdnu budou v průměru kolem dvou stupňů na nulou, v dalších třech týdnech kolem nuly, v noci bude mrznout. Už příští týden klesnou nejnižší noční teploty z -2 až -7 °C postupně na -5 až -10 °C, při zmenšené oblačnosti až na -12 °C. Nejvyšší denní teploty pak spadnou na -5 až 0 °C.

Témata: Počasí sníh mráz