Drsná policejní honička v Ostravě. Lidé byli v ohrožení života!

Policie ČR.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. ledna 2019 10:23

Někteří obyvatelé Ostravy na svou pondělní večerní procházku městem dozajista nezapomenou. Klid a idylu totiž výrazně narušila honička, při níž policisté pronásledovali muže za volantem kradeného vozu.

V pondělí večer ujížděl několika ostravskými ulicemi policistům třiatřicetiletý řidič, který nebezpečnou a agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Mimo jiné opakovaně projel na červenou, měl za jízdy vypnuté světlomety, jel nepřiměřenou rychlostí a navíc často i v protisměru.

Jeho nebezpečné jednání pak vyvrcholilo ve chvíli, kdy vjel s autem na chodník, kde mu žena stojící na zastávce na poslední chvíli uskočila. O chvíli později musel to samé udělat i jeden z policistů, na kterého podezřelý najížděl.

Řidič nereagoval ani na policejní varovný výstřel ze střelné zbraně a ve své spanilé jízdě moravskoslezskou metropolí pokračoval i nadále. Až po několika nepovedených řidičských manévrech nakonec narazil do sloupku dopravního značení.

Tím však honička ještě neskončila, protože řidič se svým spolujezdcem se nehodlali vzdát. Policistům se pokusili utéct po svých, ale neuspěli a kolem půl desáté večer byli konečně zadrženi.

Policisté následně zjistili, že inkriminovaný vůz značky Honda je veden jako odcizený. Muž měl navíc soudem nařízený zákaz řízení motorových vozidel až do května 2020 a byl celostátně hledanou osobou. Pomyslnou „třešničkou na dortu“ pak byla zkouška na přítomnost drog, která byla pozitivní na metamphetamin.

Proti řidiči byly zahájeny úkony trestního řízení, je obviněn z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky, obecné ohrožení i násilí proti úřední osobě. Další okolnosti skutku nyní prošetřují policisté.

Témata: Policie ČR krimi Drogy Ostrava