Vražda v Litoměřicích? Muž je po smrti, policie nařídila pitvu

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. listopadu 2022 8:36

Od čtvrtka se kriminalisté z Ústeckého kraje zabývají úmrtím muže v Litoměřicích. Na severu Čech jde během pár dní o další případ, od víkendu se totiž policie zabývá vraždou na Teplicku.

Kriminalisté nařídili soudní pitvu k objasnění příčin. Po ní by mělo být jasné, zdali došlo k násilné smrti muže. Další informace s ohledem na počáteční fázi vyšetřování policie neposkytla.

Od nedělního večera vyšetřují policisté na severu Čech vraždu, k níž došlo na Teplicku. Po konfliktu mezi rodinnými příslušníky tam v jedné z obcí zemřela žena. 

Policie zadržela a obvinila třicetiletého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy. "S ohledem na probíhající vyšetřování v současné době nemůžeme sdělit bližší informace ke způsobu provedení trestného činu ani k totožnosti oběti, aby nebyl zmařen účel trestního řízení. Zatím nám není znám ani motiv pachatelova jednání," uvedla mluvčí Ilona Gazdošová.

Od začátku letošního roku kriminalisté v Ústeckém kraji zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy v 19 případech, z toho v 6 případech se jednalo o vraždu dokonanou. Všechny skutky se podařilo objasnit.

Témata: Vražda Policie ČR