Kristýna Kočí má problém? Její seznamka nabízí falešné milence, říká reportáž

Kristýna Kočí se vdala na středočeském zámku Kačina 25

Autor: Ďásková, stars24.cz

19. ledna 2018 3:15

Kristýna Kočí se do paměti voličů nesmazatelně zapsala. Jako poslankyně dnes již neexistující strany Věci veřejné měla na svém účtu nejeden průšvih. Dokonce i stanula před soudem.

S věkem a zkušenostmi se ale uklidnila a stala se z ní vdaná paní Kristýna Mertlová. Jak ale ukázala reportáž v pořadu Očima Josefa Klímy, spolu s manželem Jakubem létají v dalším průšvihu. 

Pořad známého publicisty poukázal na to, že seznamovací agentura, kterou spolu manželé v roce 2014 založili, má menší problém. Jedna nespokojená klientka na ni podala žalobu. A jak se zdá zcela oprávněně. 

Seznamovací agentura Date2k se tváří jako revoluce v internetovém randění. Nabízí konzultace s osobním vztahovým koučem, psychologem, profesionálním fotografem, kadeřnicí nebo stylistkou. Takovému luxusu ovšem odpovídají i ceny. Základní balíček stojí kolem 10 tisíc korun, VIP se pak pohybuje kolem 80 tisíc a více. Není tedy divu, že klienti za své vydané peníze očekávají řádné služby.

Jedna nejmenovaná klientka zaplatila více než 20 tisíc korun. Žádných služeb se ale podle svých slov nedočkala. Obrátila se proto na advokátku, která se rozhodla seznamovací agenturu Date2k vyzkoušet sama. 

„Přihlásila jsem se na nejméně finančně náročný balíček a zaplatila 8900 korun. 25. dubna jsem se domluvila s osobní vztahovou koučkou. Následovalo nějaké focení, pak sestavili jakýsi můj profil. Pak se ale půl roku nic nedělo. Potom mi byl až 13. září nabídnut muž, který by měl zájem o schůzku se mnou,“ prozradila v reportáži advokátka.

S mužem se tedy sešla. Po pár schůzkách ale advokátka usoudila, že je pouze nastrčeným figurantem, který má splnit seznamovací povinnost. To jí nakonec potvrdil i samotný muž, který byl muzikantem. „Zcela jednoznačně mi řekl: Je to podvod, já mám svoji přítelkyni a chodím na srazy proto, že osobní vztahová koučka, paní Milena, je moje expřítelkyně.“

Svá slova potvrdila i záznamy ze skryté kamery. „Ona si mě tam nandala. Mají málo klientů. Vím od ní, že mají málo chlapů,“ přiznal muž, že na schůzky chodí pouze proto, aby pomohl bývalé přítelkyni. „Je to vykonstruovaný, takový divný byznys,“ prozradil. 

Vše bude v šetření policie. Agentura totiž garantuje anonymitu. Jenže nastrčený muž advokátce poslal profil další ženy, s níž se má setkat. Přiložil i její mailovou dokumentaci s danou vztahovou koučkou.

Ta na kameru celou situaci odmítla komentovat a Josefa Klímu odkázala na manžele Mertlovi. Ti se následně snažili vysvětlit, že advokátce bylo nabídnuto 16 potenciálních partnerů, s nimiž souhlasila. Ovšem se s nimi nesešla. Všichni do jednoho ji ale údajně odmítli. O čemž byla advokátka informována. A to i o důvodech odmítnutí.

Zda je tvrzení manželů založeno na pravdě, se bohužel veřejnost nedozví. V duchu garance anonymity odmítli prozradit totožnost mužů. Uvedli jen, že ze strany nastrčeného muže, ale i advokátky došlo k porušení podmínek a situaci tak budou řešit.  

Advokátka Monika Hášová je po zkušenostech s agenturou rozhodnutá hnát celou kauzu až před soud a podá trestní oznámení. „Rozhodně chci podat trestní oznámení, protože se zde jedná o porušení lidských práv, patrně i o podvod. Byla bych ráda, kdyby se na mě ještě obrátily další ženy, které mají tento poci. Řekla jsem si, že za to budu bojovat až do konce, a chtěla bych, aby se tento případ zveřejnil a dotáhl i před soud,“ uvedla odhodlaně na kameru.

Manželé Mertlovi celou kauzu vnímají jako syndrom odmítnutí zoufalé ženy, která se spřáhla s televizí hledající senzaci!

Témata: Kristýna Kočí Věci veřejné Vít Bárta