Které oscarové hvězdy zazáří na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech?

Anna Paquin 9

Autor: Lelková, stars24.cz

27. června 2018 17:17

Na blížící se 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech letos přivítáme spoustu oscarových hvězd! Mezi nimi nebude chybět například krásná herečka Anna Paquin (35) ze seriálu True Blood.

Do lázeňského města zavítá i americký herec a scénárista Tim Robbins, který dostal Oscara za herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Tajemná řeka. Hosty potvrdil prezident festivalu Jiří Bartoška. Robbins při té příležitosti převezme cenu Křišťálový globus za umělecký přínos do světové kinematografie.

Herečka Anna Paquin, získala Oscara už jako malá dívka díky filmu Piano. V oceněném melodramatu Jane Campion hrála už v 11 letech. Letos představí spolu s režisérem Stephenem Moyerem a s hercem Denisem O’Harem na filmovém festivalu ve Varech, snímek Sklenka na rozloučenou.

Na festival se vrátí i jeden z nejvýraznějších režisérů Terry Gilliam, který je známý jako člen skupiny Monthy Pythonův létající cirkus, a představí svůj nový film Muž, který zabil Dona Quijota. Dalším hvězdným hostem bude i herec Robert Pattison, upír ze ságy Stmívání, který zakončí festivalový týden 7. července. Jeden ze soutěžních filmů Do noci, představí herec známý z filmu Tři billboardy kousek za Ebbingemem, nebo ze seriálu Perníkový táta Caleb Landry Jones. Mezi oscarové hosty patří i producent John Leshert, který je držitelem sošky za film Birdman z roku 2014.  Již počtvrté se vrátí producent Greg Shapiro, držitel Oscara za nejlepší film Smrt čeká všude od režisérky Kathryn Bigelow. Tak uvidíme, kdo letos bude excelovat, a kdo naopak ne.

Témata: Anna Paquin Caleb Landry Jones Robert Pattison Jiří Bartoška Karlovy Vary