Legendární DJ David Guetta prozradil tajemství svého hitu I'm Good

David Guetta

Autor: ČTK

6. listopadu 2022 20:27

Francouzský DJ a producent David Guetta, který 7. listopadu oslaví pětapadesátiny, mixuje hudbu už od 18 let. Jeho chytlavé rytmy na pomezí popu, house a elektronické taneční hudby oslovily mnoho posluchačů, Guetta, který již několikrát vystupoval i v ČR, dosud prodal přes deset milionů alb.

 V roce 2020 vydal s australskou zpěvačkou Sia úspěšné album Let´s Love, které reagovalo na pandemii koronaviru.

Jeden z nejžádanějších světových dýdžejů se narodil v Paříži, jeho otec je původem marocký Žid. Ve třinácti začal mixovat své první vinyly. V sedmnácti se stal rezidentním dýdžejem pařížského klubu Broad. V roce 2005 se jeho singl The World Is Mine vyšplhal na vrcholky evropských hitparád. Objevil se také jako tvář v reklamní kampani kosmetické firmy L'Oréal.

V červnu 2007 se stal prvním dýdžejem, který si zahrál živý set na palubě letadla na lince z Paříže na Ibizu, mekku taneční hudby.

Na vrcholky hitparád vynesla Guettu jeho čtvrtá deska One Love z roku 2009. Proslavila ho taky spolupráce se skupinou Black Eyed Peas, produkoval písně pro alba Madonny či Rihanny. Úspěch mělo i album Nothing but the Beat z roku 2011.

Jedním z jeho posledních hitů je píseň I'm Good, cover verze legendárního songu Blue od skupiny Eiffel 65. Sám Guetta na jednom ze svých koncertů přiznal, že píseň původně vznikla do šuplíku a vydal ji až poté, co unikla na internet.

Témata: David Guetta