Zemřel legendární italský zpěvák Franco Gatti (†80) ze skupiny Ricchi e Poveri

Franco Gatti

Autor: stars24.cz, ČTK

18. října 2022 12:02

Ve věku 80 let zemřel italský zpěvák Franco Gatti, zakládající a dlouholetý člen popové skupiny Ricchi e Poveri. Informovala o tom dnes agentura ANSA. Skupina Ricchi e Poveri proslula zejména v 80. letech a řada jejích hitů se stala předlohou různých cover verzí, včetně českých.

K nejznámějším písním kapely Ricchi e Poveri, která stále koncertuje, patří její staré hity Mamma Maria, Piccolo Amore, Come Vorrei, Made in Italy nebo Che Sara.

Skupina Ricchi e Poveri se proslavila jako trio, založili ji ale koncem 60. let čtyři zpěváci, kromě Gattiho Angela Brambatiová, Angelo Sotgiu a Marina Occhienaová, která později ze skupiny odešla. Až před několika lety šel do hudebního důchodu i Gatti a skupina pokračuje dodnes jako duo.

Název jedné z nejpopulárnějších italských kapel své doby, který v češtině znamená Bohatí a chudí, vymyslel jejich manažer. "Chtěl tím vyjádřit, že zpočátku jsme byli bohatí duchem a chudí penězi," řekla Brambatiová ČTK v roce 2008, kdy trio zazpívalo v Praze. Českou metropoli navštívila tato kapela několikrát, například v roce 2012 jako host na koncertu Michala Davida.

Témata: Franco Gatti úmrtí