Britt Eklandová: Bondgirl, která žila s Rodem Stewartem, se svlékala i před kamerou!

Britt Ekland

Autor: ČTK

9. října 2022 13:17

Švédská herečka Britt Eklandová, která se narodila 6. října 1942, patřila v 60. a 70. letech minulého století k nejfotografovanějším ženám světa. Herečka se dokonce nezdráhala ve filmech svlékat!

Půvabná blondýna, jejíž nejslavnější rolí je bondgirl ve filmu Muž se zlatou zbraní (1974), ale spíše než hereckým uměním přitahovala pozornost svým soukromým životem. Jejím prvním manželem byl slavný Peter Sellers, později žila například se zpěvákem Rodem Stewartem.

"Vzala jsem si ho v jedenadvaceti, když mu bylo 39 let. Vedli jsme zajímavý život. Byl geniální, ale trpěl maniodepresívní psychózou a udělal mi ze života peklo. I když jsem ho stále milovala, musela jsem se s ním rozejít," vzpomínala Britt Eklandová na čtyřleté manželství s geniálním Sellersem, po jehož boku se objevila ve filmech Hon na lišku nebo Bobo.

Jejími partnery na plátně byli později také Yul Brynner, Roger Moore či Malcolm McDowell. Půvabná herečka se objevovala také v reklamách, zařadila se například do dlouhého seznamu hvězd, které propagovaly mýdla značky Lux.

Herečka také neměla problém se svou nahotou. Zatímco v bondovkách se bondgirl mnohdy tvářily cudně, v jiných filmech se odhalily. A to je případ i Britt.

Témata: Britt Ekland