Zemřel Miro Žbirka (†69): Bouček cítí prázdnotu. Jaké jsou další reakce?

Miro Žbirka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. listopadu 2021 9:19

Opravdu mnoho lidí v Česku a na Slovensku zasáhla včera večer zpráva o úmrtí Mekyho Žbirky. Reakce na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat. Vyjadřovali se politici, ale i lidé ze šoubyznysu, kteří ho měli možnost dobře poznat.

K takovým jistě patřil Libor Bouček, který hvězdnému hudebníkovi věnoval rozsáhlý instagramový příspěvek. "Můj příteli, jsi z řady těch, se kterými mám pocit, že náš dialog neskončil a s chutí jsem se těšil na pokračování. Třeba zítra, kdy jsme měli sdílet pódium," spustil.

Moderátor uvedl, že kromě zájmu o hudbu je spojovala třeba i vášeň pro fotbal. "A najednou ta prázdnota toho, že už si neřekneme nic. Nejen my dva, ale všichni a Ty. Protože kdo jiný má co říct. Tedy měl," podotkl.

"Tohle není smutek, ale čistá bolest. Budu se snažit být stejným profíkem, kterého jsi chválil. Budu se snažit o to, abych Tvou vášeň pro Anglii předal synovi. Odešel jsi strašně brzo. Můj příteli, v slzách jen doufám, že John Lennon má konečně nejlepšího parťáka do nebeský kapely. Mám Tě rád a navždy budu," dodal Bouček. 

Několik vět napsala také Marta Jandová, která měla tu čest uvádět Žbirkovu rubriku na Frekvenci 1. "Nečekala jsem to. Je to moc brzo! Těšila jsem se, až se vrátíte zpátky. Je mi to moc líto. Budete nám chybět. Moc," konstatovala.

Bez reakce nemohla nechat Žbirkovo úmrtí ani slovenská prezidentka. "Svetr, typické brýle a úsměv. Vždy jsem měla pocit, že vůbec nestárne. Texty jeho písní poznáme všichni nazpaměť. Miroslav Žbirka byl a zůstane legendou," napsala na facebooku.

Podle Čaputové zněl především díky němu slovenský pop i v časech normalizace světově. "Miro Žbirky nikdy nebyl nemoderní chlapec, jak o tom zpíval v jedné ze svých písní. Naše vzpomínky na mládí zůstanou navždy spojené s ním. Děkujeme, Meky," dodala.

Témata: Miro Žbirka Libor Bouček Marta Jandová