Uzdravený Kňažko má jasno: Situace je vážná, roušky budeme nosit roky!

Milan Kňažko 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. října 2020 16:18

Milan Kňažko již má osobní zkušenost s covidem-19, kterou by nikomu jinému nepřál. Známý slovenský herec má i díky tomu jasno, že současná situace je vážná. Dokonce si dovolil předpovědět, jak dlouho ještě budeme nosit roušky.

Test před časem u Milana Kňažka potvrdil nákazu koronavirem. Následovalo jedenáct dní s horečkami, stejně dlouhé období strávil v nemocnici. Ač byl vysílený, z lůžka se prostřednictvím sociálních sítí snažil apelovat na spoluobčany, aby dodržovali opatření.

Podle svého názoru se vyjádřil nejstručněji a nejklidněji, jak mohl. „Nejprve jsem řekl, že osobní pocit svobody přece není o tom, jestli nosím anebo nenosím roušku, ale že je spíš ohrožení svobody někoho jiného, když ji nenosím,“ vysvětlil webu aktuality.sk.

„Potom jsem varoval lidi, že to není obyčejná chřipka. Vidíte, že ve Spojených státech už neměli kde skladovat mrtvoly. To nejsou žerty, situace je velmi, velmi vážná. Já respektuji to, co se reálně odehrálo v Itálii, Madridu, kde si museli vybrat, koho zachrání, protože nemohli zachránit všechny. To jsou přece fakta, ne konspirace,“ konstatoval známý slovenský herec.

Kňažko ujistil, že on sám nebezpečí nikdy nezlehčoval a podle toho se také choval. „Od začátku jsem respektoval nošení roušek. Zvykněme si na ně. Myslím, že nás budou provázet ještě roky,“ dodal.

Témata: Milan Kňažko