Zemřel Kirk Douglas (†103): Tohle jste o něm nejspíš nevěděli!

Kirk Douglas 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. února 2020 11:17

Hollywood truchlí, zemřel další filmový velikán Kirk Douglas. Otec neméně slavného Michaela Douglase se dožil požehnaného věku, proto možná spoustě lidem ani jeho jméno nic moc neříká. Co jste o něm nejspíš nevěděli?

Jak vás stars24.cz informoval, včera zemřel velký hollywoodský herec a zakladatel slavného hereckého rodu Kirk Douglas (†103). Možná jste ale nevěděli, že jméno, které si osvojil a které proslavil po celém světě, nenosil od narození.

Kirk se v prosinci roku 1916 narodil jako Issur Danielovitch v Amsterdamu ve státě New York. Jeho rodiče Bryna a Herschel byli židovští přistěhovalci z dnešního Běloruska, tehdejšího carského Ruska. Příjmení Douglas navíc nebylo první, která se rodina imigrantů z Evropy osvojila.

Už dříve se totiž do Států přistěhoval bratr Kirkova otce, který začal používat příjmení Demsky. Právě pod ním začali vystupovat také členové rodiny budoucího slavného herce. Issur tedy vyrůstal jako Izzy Demsky. Slavné jméno Kirk Douglas začal používat až ve chvíli, kdy vstoupil do amerického námořnictva během druhé světové války.

Naopak zajímavostí ze současnosti je, že se Douglas vzhledem ke svému věku v posledních letech pravidelně objevoval na „seznamu smrti“ amerického serveru Death List, který předpovídá úmrtí slavných osobností. Letos se jeho tvůrci „dočkali“, otce herce Michaela Douglase měli na druhém místě hned za britským princem Philipem.

Témata: Kirk Douglas